Rólunk

Történetünk

A Royal Milk Kft megalakulása óta prémium tejtermékek forgalmazásával foglalkozik. Az elmúlt több mint 10 évben kizárólagos forgalmazói vagyunk a Milchwerke Berchtesgadener Land Chiemgau eG termékeinek.

Cégünk életében nagy előrelépést jelent az idei év, ugyanis további egy termékcsaláddal, az Andechser Molkerei Scheitz GmbH bio tejtermékei is szerepelnek a választékunkban.

Forgalmazott termékeink jelentős része Naturland, Naturland Fair és Demeter minősítéssel, továbbá társaságunk a biotermékek forgalmazásához a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft tanúsításával rendelkezik.

Napjainkban a világon több mint 55.000 gazdálkodó állít elő a Naturland nemzetközileg elismert irányelveinek megfelelő élelmiszert.

A Naturland volt az első ökológiai szervezet, amely valamennyi gazdaságában bevezette az alkalmazandó társadalmi felelősségre vonatkozó irányelveket, amelynek ugyanakkora fontosságot tulajdonít, mint az ökológiai területen érvényesülő szakértelemnek.

A Naturland tanúsítás világszerte elismert, az IFOAM (Ökológiai Gazdálkodási Mozgalmak Nemzetközi Szövetsége) előírások szerint akkreditált, mindazonáltal a minőségi irányelvei még az EU előírásoknál szigorúbb követelményeket támaszt, ennek köszönhetően élvezi a fogyasztók teljes körű bizalmát.

Az ökológiai gazdálkodás egy modern és fenntartható földhasználati forma ötvözete, amely nagyon izgalmas lehetőségeket kínál különösen a kisgazdálkodók számára:

  • serkenti a szerves anyag körforgást
  • javítja a talaj termékenységét
  • megteremti a szükséges feltételeket a fenntarthatóan magas hozamokhoz
  • ötvözi a hagyományost a legmodernebb tudással.

A Demeter a legrégibb védjegy, amely e speciális ökológiai gazdálkodásból származó termékek megjelölésére szolgál. A Demeter márka biodinamikus gazdálkodásból származó termékeket jelent, amely gazdálkodási mód alapítása 1924-ben történt és Dr. Rudolf Steiner nevéhez fűződik. A biodinamikus termékek élelmiszerminősége és biztonsága messze túlmutat az ökológiai mezőgazdaság egyéb módszerein, szemléletében és gyakorlati szigorúságában az egyik legkövetkezetesebb és legelőrehaladottabb ökológiai gazdálkodási mód.

Társaságunk mély elkötelezettséggel hisz a fenntartható fejlődésben, valamint abban, hogy lehet a természet értékeinek tiszteletben tartása mellett is termelést folytatni. Beszállítóink nagy hangsúlyt fordítanak a legelők védelmére, gondozására, hasonlóképp gondoskodnak az állatokról is, hiszen az egészséges tehenek és kecskék felelősek a tej kiváló minőségéért. A legjobb tejminőség elérése érdekében rendszeres ellenőrzéseket végeznek nyerstej beszállítóiknál, akik folyamatos képzéseken vesznek részt. A gazdák és a tejüzemek a termeléshez nem használnak génmódosított összetevőket, valamint glifozátot. Munkájukat a nagy elkötelezettség, lelkesedés, a természet szeretete és tisztelete jellemzi.

 

Szeretettel ajánljuk a különleges minőségű alpesi ökológiai termékeinket!

 

Üdvözlettel,

a Royal Milk Kft csapata