Bergbauern termékek

Sheep grazing on Meadow at Early Morning in Tatras Mountains Chocholowska Valley,Poland.

A tejüzem a németországi Pidingben található, a tejgazdaságok az alpesi hegygerincen helyezkednek el, a Watzmann és a Zugspitze között.

Közel 100 éve, hogy 54 gazda elhatározta egy szövetkezet létrehozását. A kezdetben feldolgozott tejmennyiség napi 700 liter volt.

A szövetkezet tagjai az alapítás óta felelősnek érzik magukat az állatok, a természet és a fogyasztók iránt. Alapvető értékeik közé tartozik a tej gondos feldolgozása, az Alpok és az Alpokban található természetes élőhelyek védelme. Gazdaságaikban átlagosan 27 tehén található, így biztosítják az intenzív és egyedi gondozást, hiszen vallják, hogy az állatjólét a legjobb tejtermékek kulcseleme.

A csomagoló anyagok jelentős része megújuló nyersanyagokból készül. A bioalapú műanyag csomagolás a TÜV Ausztria által kiállított legmagasabb szintű tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez a felelős termelés védi a véges erőforrásokat és csökkenti a környezeti terhelést.

A termékválaszték a hagyományos, prémium kategóriájú hegyvidéki tejtermékeket (Bergbauern Milch), az ökológiai termékeket (BIO Alpenmilch), valamint a laktózmentes ökológiai termékeket (Lactosfrei BIO Alpenmilch) foglalja magában. 

A beszállítás során gondoskodnak arról, hogy az egyes tejtípusokat külön-külön gyűjtsék és dolgozzák fel, alapos logisztikai és termelési folyamatok követésével. A márka garancia arra, hogy a vásárló a csomagoláson belül pontosan azt találja, amit kívülről a képek ígérnek.