Andechser termékek

Cows on a meadow in Alps Austria. Schockl mountain above Graz place to visit

A több mint 110 éves Vállalat tejüzeme a felső-bajor „öt tavak” régiójában, Münchentől délre, Andechs zarándokvárosában működik. Bajorország dombos hegyvidékén található a legtöbb bio tejfarm is, amelyek festői zöld virágos réteken, alpesi legelőkön fekszenek, kék tavakkal és magas hegyekkel övezve. Az üzem kizárólag ökológiai tejtermékek gyártásával foglalkozik.

Az Andechser Molkerei Schreitz és alkalmazottai azért dolgoznak, hogy az ökológiai ágazat ne csak fenntarthatóan és ésszerűen működjön, hanem növekedése által biztonságot teremtsen a gazdálkodóknak és prémium minőségű tejtermékekkel szolgálja ki a fogyasztókat.

2001-ben vezették be az állami ökocímkét Németországban, azóta az ökológiai és biológiai, vagy öko és bio kifejezéseket a törvény védi. A Bioland, a Demeter, a Naturland előírásai azonban még magasabb követelményeket támasztanak az ökológiai termékekkel szemben, amelyek megfelelőségét független szakértők ellenőriznek rendszeresen.

A tejüzem dolgozói és beszállítói megóvják a természet erőforrásait, és aktívan hozzájárulnak az állatok védelméhez, a talaj -, az éghajlat-, és vízvédelemhez.

A cég 2017-ben elnyerte a Német Fenntarthatósági Díjat.

Az Andechser Natur biogazdálkodói az év 365 napján dolgoznak, hogy biztosítsák a tehenek és kecskék számára a jó körülményeket. A tejüzem az állatok érdekében különféle intézkedéseket vezettek be. Köztük az egyik legérdekesebb az Andechser Lolkerei Scheitz legelőbónusz, amely biztosítja, hogy egyre több állat buja réten legeljen, és természetes takarmányt találjon.

A modern, megfelelő istállórendszer által több mozgástérrel rendelkeznek, mégis szorosabb kapcsolat alakul ki az állatok között, a kényelmes alomkabinok extra masszázskefékkel vannak felszerelve.

A tejüzem minden egyes munkafolyamatánál az emberek, az állatok és a környezet iránti mély felelősség áll.